Salı, Nisan 08, 2014

P Harfi

Bugünlerde hayatımda P'lerin yeri bir ayrı...

İlk P- Pilates

İkinci P- Pinterest

Pinterest, yıllarca instagram tarzı bir şey olduğunu düşündüğüm, tanıyınca yıllardır aradığım şey olduğunu anladığım harika bir uygulama.

Henüz internet hayatımıza girmemişken; yemek tarifleri, faydalı bilgiler, beğendiğimiz bi elbise yada saç modeli, evde yapılacak pratik egzersizler, ilginç şeyler, bigün işime yarar diyerekten dergi ve gazetelerden kestiğimiz küpürler, koparttığımız sayfaları saklardık.

İşte pinterest tam da bu ;))

Beğendiğiniz resim ve videoları pinleyip kendi oluşturduğunuz panoya kaydediyorsunuz. Lazım oldukça da açıp bakıyorsunuz. Yani gazeteden kestiğiniz küpürleri mantar panoya asıyorsunuz.

Pinterest hakkında biraz daha detay isterseniz >>buraya>>

Gelelim ikinci P'mize

Pilates...

Ama reformer aletli pilates...

Pilatese başlamak için doğru adım doğru teknik bence...

Daha önce gittiğim spor salonunda da pilates derslerine katılmıştım ama çok tatmin edici gelmediği gibi egzersiz sonrası ağrılar fenaydı.

Anladım ki ben bir şeyleri yanlış yapıyorum. Son zamanlarda artan sırt ve boyun ağrılarım, daha önce yapabildiğim hareketleri artık daha kısıtlı olarak yapabildiğimi farketmek benim için bir uyanış oldu. Amacım incelmek değil esneklik kazanmaktı. Hatta abartıp bacaklarını ortadan ikiye ayırarak oturabilmek ;)) -tamam bu biraz abartı gelebilir ama 1-2 yıl sonunda bence mümkün-

Aletli pilates olduğu için mutlaka hoca eşliğinde yapılması gerekiyor, hem makinelerin doğru kullanımı hem de vücudunuzu hareket sırasında doğru şekilde tutmanız yönünde sürekli müdahale ediyorlar.

Karnı sık, omuzları serbest bırak, bilekleri bükme, nefes ver, nefes al, kalçayı düşürme...

Bunları yapmaya çalışırken hareketi  kaçıncıya yaptığını da saymak gerekiyor...

Bi de hareketi yaparken böyle çalışmaya alışkın olmayan vücudunun beynine yolladığı sinyaller, kesinlikle bu iş hocasız olmaz dedirtiyor.

Hayatımda ilk kez yaptığım bir spora konsantre olup dünyayı unuttum, spor sonrasıysa inanılmaz keyifli ve enerjik olmak hiç beklediğim bir sonuç değildi. Üstelik yeme alışkanlıklarımda hiç  bir değişiklik yapmadan herkesin beni daha zayıf ve fit bulması, olsa olsa daha sıkı kasların sonucu olabilirdi.

Evet aletli pilates bire bir ders şeklinde olduğu için maliyet konusu en büyük handikapı ama tüm hareketleri aletlerde yapmadığınız, mat de olduğu için; 20-30 ders sonra bi kaç küçük aletle evde kendi egzersiz rutininizi oluşturabilirsiniz. Çünkü nefesinizi, vücudunuzu nasıl kullanmanız gerektiğini artık öğrenmiş ve hareketleri mükemmele yakın yapıyor duruma gelmiş oluyorsunuz.

İş çıkışı günün stresi ve yorgunluğunu bırakmak için tercih ettiğim stüdyo Akın Saatçi'nin - namı diğer Survivor Akın ;)- Levent'teki Masc Pilates oldu.




Hiç yorum yok: