Pazar, Mayıs 12, 2013

Nutellali Volke

Yumurta ve sekerin once cirpildigi keklerden farkli bi teknikle yapilan volke kek bugunku denememiz...

Tuzubiberi.com olsa da kaynagi, tarifi mantik suzgecinden gecirmeden yapmamanizi oneririm. Zira iki yerde cuvalliyo.

Soyleki malzemelerde 2 bardak olan, tarif kisminda 3 bardak oluyo. Hamuru firina vermeden pudra sekeri ve tarcin serpmek sanki sonradan yapilmasi gereken bi sey, cunku pisen kekin uzerinde beyaz bir tabaka halinde kabuk oldu. Ben de soyup o kabugu oyle surdum nutella sosunu :))

Gelelim tarifimize...

2 bardak un
2 corba kasigi kakao
1 pk kabartma tozu

İki kez elenerek homojen bi karisim haline gelen kuru malzemelere 

1 bardak toz seker 

Ekledikten sonra kalan sivi malzemeleri ekliyoruz

1 bardak sut (200 ml)
3 yumurta
100 gr oda sicakliginda margarin (minik parcalara bolup firinda bi kac dakka bekletince kivama geliyor)


Once dusuk sonra yuksek devirde 3-4 dakika cirpin.

170 derecede 40-50 dk pisirin

Firindan cikinca sicakken 

1 corba kasigi pudra sekeri
1 cay kasigi tarcini uzerine eleyebilirsiniz 

Ya da yapmayabilirsiniz henuz bu kismini bu sekilde test etmedim ;))

Nutella sosu icin,

3 corba kasigi nutella
1 corba kasigi sutle benmari usulu eritip kekin ustune surun

Afiyet olsun ;))



Hiç yorum yok: