Cumartesi, Temmuz 01, 2006

İstanbul'da Tatil Bitiyor

Her şeyin bir sonu olduğu gibi tatilim de sona ermek üzere. Pazartesi yine iş, film kaldığı yerden devam. Ama ben bu arada güzel bir mola vermiş oldum. Öğrendim ki İstanbul'da tatil için çok güzel seçenekler var; daha aklımda kalan yapılacak bi sürü şey kalsa da tatil bitti.

En son yaptığım ve mutlaka yapmanızı tavsiye ettiğim bir keyif yolculuğu...

Vapurla Anadolu Kavağı



Eminönü Boğaz iskelesinden 10:30-12:30 ve 13:30 saatlerinde kalkan üç seferden biriyle 1,5 saatlik yolculuğun sonunda Anadolu Kavağı'na ulaşabilirsiniz. Sabah ilk vapuru öneririm; böylece isterseniz kavakta daha fazla kalıp en son vapurla dönebilir ya da 3'te kalkan ilk vapurla dönüp 4:30'da Eminönü'nde olabilirsiniz.

Kanlıca'ya kadar sadece Beşiktaş'a uğrayıp yolcu alan vapurun tabiki açık bölümlerinde oturup, sağlı sollu Boğaz rüzgarında ne kadar muhteşem bir şehirde yaşadığınızın farkına varabilirsiniz. Karadeniz çıkışına yaklaştıkça özellikle Anadolu yakasındaki bozulmamış yeşille gözlerinizi ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.



Anadolu Kavağı daha önce de pek çok kez gittiğim ama vapurla uzun zamandır gitmediğim bir yer. İlk defa hafta içi gittiğimden boş sokaklarıyla daha bir güzel göründü gözüme; Kavak'ta Yoros Kalesi mutlaka görülmesi gereken bir yer onun dışında mutlaka balık yemenizi öneririm. Zaten yemek için pek farklı seçenekler yok. Bölgenin büyük bir kısmı askeriyeye ait olduğu için dolaşılabilecek alan oldukça sınırlı. İskeleden çıktıktan sonra sağa giden yolu takip ederek yürüdüğünüzde deniz tarafındaki askeriyenin bitiminde kayalıklara oturup denizi seyredebilir hatta ayaklarınızı denize sallandırabilirsiniz.

Boğaz yolculuğumuz sırasında bugünlerde oldukça meşhur olan Malta Şahini adlı yatı da yakından görme imkanı buldum.


Vapurla böyle bir yolculuğa çıkarken yanınızda mutlaka şapkanız, güneş gözlüğü ve koruyucu kreminizi bulundurun derim.

Bu akşam da yine Boğaz'da yemekli bir gezi de olucam. Ne diyim Allah beni İstanbul Boğazı'ndan ayırmasın.

Hiç yorum yok: