Pazartesi, Mayıs 22, 2006

Güvende miyiz?

Cuma günü CNR'daki ev tekstili fuarındaydım. Şimdiye kadar yapılanların en büyüğü olduğu muhakkak çünkü ilk defa 10 hall'de doluydu. Ancak fuara ulaştığım saatte bir firma sahibinin kurşunlanmasına ve insanların paniğine şahit olmak kötü bir başlangıca neden oldu. Herkesin kafasındaki soru saldırganın silahla içeri nasıl girebildiğiydi. Aslında herkes içeriye nasıl girdiğini hatırlayıp; sadece kendisinin x-rayden geçerek çantası da masumca ve içi açılmadan güvenliğin elinde bir taraftan diğerine geçtiğini düşünse cevabı zaten bulacak.

Ertesi gün gazetelerde olayın nedenine ilişkin haberler vardı ama önemli olan hayatımızı ne kadar şansa yaşadığımız bence. Oraya silahın girebildiği kadar kolayca bomba da girebilirdi; sırf zevk için birilerini öldürmek yaralamak isteyen bir manyak ta.

Geçen gün Kabataş'tan bindiğim tramvayda vagonun ortalarında elinde büyükçe bir sopa olan üstü başı kir içinde; uzun saçları birbirine karışmış bir adam oturuyordu. Bir ara boş vagonda ayağa kalkıp sopasını birşeylere vururcasına havada sallayıp tekrar yerine oturdu. Korkan yaşlı bir teyze vagonuna değiştirdi. Vagona yeni binenlerse tek boş yerin o adamın yanı olmasından dolayı önce oturmaya teşebbüs edip sonra yollarını değiştirdi. Kimseye bir şey olmadan Beyazıt'a kadar süren yolculuğun sonunda güvenlik görevlileri adamı tramvaydan indirdi.

Hiç yorum yok: