Pazartesi, Aralık 16, 2013

Çikolatayla Portakalın Aşkı


Birbirine çok yakışan bu çifti geçen seneden beri farklı miktarla bir araya getirip duruyorum.

Hatalar yapıyorum...

Kekin bir kısmı kalıpta diğer yarısı tabakta ya da çikolataların tek bi yer toplandığı, pişme süresinin uzadığı zorlu bir aşk süreci yaşadık...

En sonunda dün akşam bütün hatalarımdan ders alarak, doğru oranlarda yazılıp yayınlanabilir bir sonuca ulaştım.

Önce hatalarım...

Neyi asla yapmayın???

Kek kalıbınız yuvarlak yada kare yani geniş bir yüzeye sahip olsun. Baton kalıp, ortası delikli kek kalıbı kullanmayın

Çikolatayı hamura katmayın kalıba döktükten sonra üzerine serpiştirin,

Tabi ki hamurunuz da çok akışkan olmasın ki üstüne serpiştirdiğiniz çikolatalar hemen dibine inmesin ama çok da katı olmasın çikolatalar üstüne yapışıp kalmasın

Ve önceden ısıtılmış fırına koyun kekinizi

Malzemeler


3 yumurta
2 su bardağı toz şeker'den bir parmak az (yüksek devirde 5 dakika çırpmak çok mühim)

1 su bardağı fındık yağı'ndan bir parmak az
2 orta boy portakalın suyu (1 su bardağından bir parmak az)

3 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

1 paket Dr.Oetker parça çikolatası

150 derecede 45-50 dakika pişirin gerekirse süreyi uzatabilirsiniz, uzun pişen bir kek :)







Hiç yorum yok: