Cumartesi, Ağustos 06, 2011

Anadolu Yakasında İftar

Yoğun istek üzerine Anadolu yakasının ağırlıkta olduğu bir kaç iftar mekanı önerisinde bulunmaya karar verdim.

İlki gitmekten her zaman keyif aldığım Küçükyalı'daki Maria'nın Bahçesi...

Genelde iftar menülerinin 75-80 civarı olduğu mekanda bu sene abartısız -insanın yiyebileceğinin üzerinde çeşitten bahsediyorum- makul bir menü makul bir fiyata her zamanki mükemmelliğinde sunuluyor. Test edilip onaylandı :))

Fiyatı 50 TL

http://www.marianinbahcesi.com/ramazan2011.html


İkinci mekanımız Anadolu Hisarı - Göksu deresi kenarındaki Göksu Marine...

Eski İstanbul, sandal sefaları denince akla gelen Göksu deresinde iftar ve sandal sefası vaad eden bir tecrübe yaşamak ilginç olabilir. 35 tl olan iftar menüsünün yanısıra mekanda hazır bulunan eskiye özgü kıyafetlerle fasıl eşliğinde sandal sefası yapıp kendinizi 18. y.y. Osmanlı'sında hissedebilirsiniz.

http://www.goksu-marine.com/


Üçüncü mekanımız memleketimin güzide yemeklerini bulabileceğiniz Bostancı Köprüsünün hemen üst tarafında İçerenköy yönünde sevimli bir köşkte hizmet veren Naila...

Canlı fasıl eşliğinde 40-45-50 tl'lik menülerden birini seçerek lahana sarması, mısır ekmeği, rize kavurması, mıhlama, laz böreği gibi yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

http://www.nalia.com.tr/

Bu satırları yazarken evin yakınıdaki ekmek  fırınından gelen, sıcak pideye has o odunsu kokusunu da paylaşabilmenin bi yolu olsaydı keşke ;))

İyi iftarlar

1 yorum:

Unknown dedi ki...

hepsine gidesim gelip gelip gitti:((