Cumartesi, Aralık 01, 2007

Yastık ve Minderler

Daha önce de söylemiştim; ilk fırsatta bizim evdeki yaratıcı çalışmaların fotoğrafını koyacağım diye...

Bizim evde iki tasarımcı ve dikiş diken olunca, böyle şeylerin çıkması kaçınılmaz oluyor. Annem ve ablamın eserleri bunlar, arada bir benim de ufak tefek katkılarım fikirlerim olmuyor değil.

Son bir yıl içinde evimizin dekorasyonuna eklenen yastık ve minderler...

İlk fotoğraf annemin dikiş odasından; kapıyla dikiş makinesi arasında kalan boşluğa uygun minik bir oturma yeri. İçindeki pamuk yer yatağı, üçe katlanmış olarak.

Bu da bizim odadaki yer minderleri, daha önce sade bordo kadife sade kılıfları vardı.

Koltuklara uygun süs yastıkları; hepimizin tasarımda emeği var.


Ve son olarak salondaki yer minderleri. Kumaşı kendinden desenli değil. Mor ve krem rengi düz parçaların üzerine harç dikilip puzzle gibi tek tek bir araya getirildiler. En çok saçaklarını seviyorum. Tasarım ablama ait.


Bu tasarımları gerçeğe dönüştürürken malzemeler şüphesiz ki çok önemli. Harçlar ve bazı döşemelik kumaşları Kağıthane ve Bakırköy'de şubeleri olan Toteks'ten aldık. Mor ve krem rengi kumaşlar ise İMÇ'de Aydın Tekstil'den.

2 yorum:

sofi dedi ki...

Yastıklara, minderlere bittim, renkler, tasarım harika ama benim favorim annenin dikiş odasındaki yer, bağdaş kurup oturacaksın, kucağında Burda'ları karıştır, hayal kur dur!Kocamaaan sevgiler

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

evet sofi. O oda süper bir sığınak. oturma yeri, tam kapıyla makina arasındaki boşluğa denk geldiği için kutu gibi. korumalı bir yer :)üstelik oturduğun yerden televizyonu bile seyredebiliyorsun. İstemezsen de sürgülü kapıyı çek, Burda'ları karıştırmaya devam et